Jag heter Ing-Marie och är född -69 ( så får ni själva räkna ut min ålder J) bor i Motala tillsammans med min man Peter. Vi har tre barn Daniel (-91), Martin (-93) och Alicia (-99) och i dagsläget 4 hundar Danza, Stella, Rosa och Tezzla.

Som liten längtade jag efter hund men fick börja med en hamster vid 13–14 års ålder. När jag var 14 år så fick jag möjlighet att köpa en hund om jag fick fram pengar själv. Så den sommaren eller jordgubbsperioden så plockade jag jordgubbar tre gånger om dagen, först hos en bonde sen med min farmor och farfar och till sist till ICA-butiken i Skänninge. Jag lyckades få ihop 1300kr, hunden kostade 1500kr men då sa min farfar att jag fick ta 200 från pengarna jag fått av honom att sätta på sparkontot. Så straxt efter hämtade jag min första hund en Cavalier King Charles spaniel (samma ras som kronprinsessan Viktoria hade). Ammy var ett energiknippe som tyvärr dog vid 18 månaders ålder av ett hjärtfel, tur att vi hade henne försäkrad. Några år senare köpte mina föräldrar en Cavalier till, Wendy.

Under 11 månader -88-89 var jag Au pair i USA och där köpte ”min familj” en golden valp Chelsea, hon var min <3. Jag blev kär i Golden Retriever. Det tog mig till 2007 till jag hade möjlighet att köpa mig en hund till och Danza kom in i min värld ”Delawere feeling of sweet”. En helt underbar hund som var så lätt att ha hand om. Hon är en fantastisk första gångs hund, lugn och harmonisk.

2013 bestämde jag mig för att skaffa en hund till och genom uppfödareutbildningen träffade jag Stellas uppfödare på Linkelösas kennel. De frågade om jag kunde tänka mig ha en valp på foder och på så sätt hamnade hon hos oss ”Linkelösas Avatar”. Stella är ALLT som inte Danza är. Danza är en ren sällskaps hund som tycker om att mysa i soffan och gå lugna promenader medans Stella gillar fart och fläkt. Hon är en fantastisk hund att träna, hon älskar det. Genom Stellas uppfödare har jag kommit i kontakt med Östergötland/Smålands Springerklubb som arrangerar kurser i viltspår och jakt. Viltspår har jag lyckas träna Stella till Champion och tanken är att även Rosa ska bli det. Jakt är jag precis ny på och det verkar så roligt, så det ska jag ta mig an med både Stella och Rosa.

2014 startade jag min kennel Rosettasweetś samtidigt hade jag min första kull, Golden retriever. Där sparade jag Rosetta som idag kallas för Rosa.

Mitt mål med min uppfödning är att föda upp friska och arbetsvilliga hundar. Viktigast är mentalitet och funktion men även exteriört har en viss betydelse.

Jag ställer ut, går viltspårprov och kommer att gå jaktprover med mina hundar. För mig är det viktigt att hundarna få arbeta på något sätt det mår de mentalt bra av (jag också).

2017 på hösten började jag min instruktörsutbildning på HUNDutbildningsgrupen och i april blev jag färdig. Jag startar nu upp i en lite skala med vardagslydnad, valpkurs, viltspår och ev personspår för aktivering. Under våren 2020 går jag instruktörsutbildning för Rallylydnad på dogsense i Mjölby och kommer även ha kurser i Rallylydnad.